امروزه استفاده از ظروف پلاستیکی با توجه به تنوع بسیار زیاد ظروف پلاستیکی، کاربرد متنوع، قیمت بسیار مناسب نسبت به سایر ظروف و عواملی از این دست گسترش چشمگیری پیدا کرده است و کاربرد بسیار وسیع آن باعث شده است که افراد انواع مختلف مواد خوراکی را درون آن نگهداری کنند اما چه مواد غذایی ای که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند
متاسفانه افراد از اثرات مضری که ممکن است این ظروف روی برخی از مواد خوراکی داشته باشد اطلاعی ندارند و همین باعث شده است افراد بدون شناخت دقیق از کاربرد این ظروف انواع مواد غذایی را در آن نگهداری کنند اما باید خاطر نشان کرد که نگهداری برخی خوراکیها درون این ظروف به دلیل قابلیت تجزیه پذیری آنها باعث آلودگی های بسیاری شده و سلامت افراد را به خطر میاندازد. در زیر برخی از مهمترین مواد خوراکی غیر قابل استفاده در ظروف پلاستیکی را یادآور میشویم:
بیشتر بخوانید :معرفی بهترین ظروف برای نگهداری ادویه جات
انواع گوشت های فرآوری شده که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند
گوشتهای فرآوری شده موجود در بازار همچون سوسیس، کالباس و … حتی هنگامی که با موادی چون سس آغشته شده و یا زمانی که برش داده میشوند خواص اولیه خود را از دست میدهند و این قابلیت تقلیل خاصیت یکی از مهمترین ویژگیهای این مواد میباشد. توجه داشته باشید که این ویژگی باعث شده است هنگامی که این مواد در ظروف پلاستیکی نگهداری میشوند هم دچار چنین حالتی شده و خواص اولیه خود را از دست بدهند.
انواع لبنیات
هر چند استفاده از ظروف پلاستیکی برای زمانهای کوتاه چند ساعته بلامانع است اما با توجه به قابلیت بسیار بالای تجزیه پذیری این ظروف استفاده از آنها برای فرآوردههای لبنی بیشتر از چند ساعت توصیه نمیشود.
در واقع این ظروف حافظ دمای خوبی برای مواد خوراکی نبوده و به همین علت مواد درون آن تعادل دمایی خود را از دست میدهند و پس از آن مواد دچار تجزیه شده و فساد مواد غذایی را به وجود میآورد که این خود مشکلات زیادی را برای سلامتی افراد به ارمغان میآورد. به عنوان مثال اگر شما یک نوع از لبنیات چون پنیر را در نظر بگیرید هنگامی که پنیر درون ظرف قرار میگیرد تعادل دمای خود را از دست میدهد این تغییر دما باعث تعریق و این تعریق باعث پدیدار شدن انواع باکتریها میشود که استفاده از مواد خوراکی حاوی باکتری یکی از علتهای ایجاد کننده مشکلات گوارشی میباشد پس باید افراد به این نکته و نگهداری فرآوردههای لبنی دقت نظر کافی داشته باشند.
تخم مرغ خام و خوراکی های حاوی آن
تخم مرغ خام و موادی چون مایونز که حاوی این ماده غذایی میباشند حاوی میکروارگانیسمهایی میباشند که با قرار گیری در ظروف پلاستیکی به شدت مستعد رشد باکتریهایی چون سالمونلا میشوند که استفاده از آنها باعث انواع مسمومیتهای غذایی میشوند پس افراد باید از نگهداری این مواد در چنین ظروفی به شدت خودداری کرده و انواع دیگر ظروف چون شیشه ای، فلزی و … را جایگزین کنند.
سالاد و سبزیجات که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند
هر چند این تصور اشتباه در عموم مردم وجود دارد که استفاده از این خوراکیها در چنین ظروفی مناسب میباشد اما باید خاطر نشان کرد که این ظروف با تجزیه مواد باعث تغییر طعم سالاد و سبزیجات شده و حتی بوی معطر سبزی را از بین برده و باعث میشود این مواد خواص اولیه خود را از دست بدهند.
انواع سوپ
مهم ترین دلیل برای عدم نگهداری این مواد در چنین ظروفی حرارت چنین مواد غذایی میباشد پس در صورتی که این مواد خنک شده و حرارت خود را از دست بدهند استفاده از آن بلامانع است زیرا صرفا حرارت بالای سوپ باعث واکنش پلاستیک شده و برای ماده غذایی مضر است پس با رفع چنین علتی ضرری وجود ندارد.
انواع نوشیدنی های گرم
متاسفانه امروز استفاده از لیوانهای پلاستیکی در مکانهای مختلفی مخصوصا انواع مراسمها بسیار مرسوم بوده که این استفاده به دلیل رشد باکتریها باعث مشکلات عدیدهای برای سلامتی افراد میشود پس به افراد توصیه میشود استفاده از ظروف پلاستیکی را کنار گذاشته و به جای آن از ظروف شیشهای استفاده کنند.
بیشتر بخوانید : بهترین ظروف برای استفاده در فر و ویژگی ها و کاربرد آن ها
سخن پایانی
هر چند استفاده از ظروف پلاستیکی با توجه به مزایایی همچون کاربرد، قیمت و … بسیار متناسب و به صرفه میباشد اما استفاده از چنین ظروفی برای شش مورد از مواد خوراکی چون تخم مرغ خام، گوشت فرآوری شده و … به دلیل خاصیتهای خاص این مواد و ویژگیهای خاص این ظروف مناسب نبوده و پیشنهاد میشود انواع دیگر ظروف چون شیشهای، آلومینیومی و … جایگزین آن شوند.