از آنجایی که دمای فریزر بسیار کمتر از یخچال و دمای هوای اطراف است هرگونه مواد غذایی در فریزر به سرعت یخ زده و این یخ زدگی موجب انقباض مواد داخل ظرف میشود. در نتیجه برای جلوگیری از شکستگی، ترک خوردگی و تغییر حالت ظرف مورد نظر باید بدانیم که بهترین ظروف نگهداری و فریزری چه نوع ظرفی است که این تغییرات دما روی آن ظرف اثر نمیگذارد.
بیشتر بخوانید : بهترین ظروف برای استفاده در فر و ویژگی ها و کاربرد آن ها
ظروف نگهداری و فریزری مناسب و نامناسب
مازاد بر وجود ظروف مناسب برای فریز کردن مواد غذایی، یکسری از ظروف به هیچ عنوان مناسب این کار نیستند. ظروف سفالی و شیشهای به دلیل شکنندگی و ظروفی که از پلاستیک نامرغوب ساخته شدهاند، از ظروفی هستند که اصلا مناسب نگهداری مواد غذایی در فریزر نیستند.
در مقابل استفاده از ظروفی با جنس پلاستیک فشرده با کیفیت بالا و ظروفی از جنس فلز که دارای درب هستند و میتوان با بستن درب آنها از وارد شدن بوی سایر مواد غذایی در آنها جلوگیری کرد، یکی از بهترین ظروف برای فریز کردن مواد غذایی هستند.
ظروف نگهداری مناسب برای فریز کردن غذا
امروزه اکثر ظروف قابل استفاده برای مصارف خانگی از جنس پلاستیک هستند و با توجه به اینکه هر فرد نمیتواند به راحتی تشخیص دهد که این ظروف پلاستیکی بهترین ظروف نگهداری و فریزری هستند یا خیر، بهتر است از ظروف پیرکس و نشکن استفاده شود. از قابلیتهای این ظروف میتوان به مقاومت بسیار زیاد در برابر سرما و گرما اشاره کرد و این ظروف از نظر شیمیایی قابلیت ترکیب با مواد غذایی را ندارند.
شستوشوی این ظروف نیز آسان است و میکروب بر روی آنها باقی نمیماند و قابلیت جذب چربی غذا را ندارد.
یکی دیگر از راههای تشخیص مناسب بودن یا نبودن ظروف برای استفاده در یخچال علامت اختصاری PP بر روی ظروف است. ظروفی که دارای این علامت باشند قابلیت استفاده در یخچال و فریزر را دارند در غیر اینصورت اکیدا از استفاده آنها در یخچال و فریزر پرهیز کنید.
تمامی ظروفی که بتوانند در دمای پایین دچار شکستگی نشوند مناسب فریز کردن مواد غذایی هستند این ظروف شامل ظروف سرامیکی و چینی و.. میباشند. از ویژگیهای این ظروف تغییر ندادن مزه غذا است.
بیشتر بخوانید : مواد غذایی ای که نباید در ظروف پلاستیکی نگهداری شوند
بهترین ظرف نگهداری برای میوه و سبزیجات
میوهها و سبزیجات در اثر برخورد با هوای آزاد چه در یخچال و چه در محیط پلاسیده و زرد میشوند. ظرف مناسب برای میوه و سبزیجات ظروفی هستند که دارای درب محکم و قفلدار باشد که بتواند مانع ورود هوا به داخل ظرف شود.
همچنین استفاده از کیسههای پلاستیکی برای میوههای تابستانی مثل گلابی، هلو، آلو و زردآلو باعث میشود که این میوهها رسیدهتر و خوشمزهتر شوند.
بنابریان نباید میوههای رسیده را در این کیسهها قرار بدهیم زیرا دچار لهیدگی و از بین رفتن میوه میشوند. بلکه بهتر است از ظروف پلاستیکی تمیز و خشک استفاده کرد.
بهترین جنس ظروف نگهداری از خوراکیهای اسیدی
برخی از مواد غذایی به دلیل خاصیت اسیدی بودن با برخی از مواد تشکیل دهنده بطریها و ظروف دیگر واکنش نشان میدهند. به همین دلیل برای انتخاب بهترین ظروف نگهداری و فریزری برای این مواد اسیدی مثل آبغوره آبلیمو و ترشیجات دیگر باید به این مورد دقت کنید.
ظروف استیلی یکی از ظروفی است که با مواد اسیدی این خوراکیها وارد واکنش میشود و به هیچ عنوان توصیه نمیشود.
استفاده از ظروف شیشهای بهترین گزینه برای این مواد غذایی است. برای ظروف نگهداری آبمیوهها و مایعات بدون اسید دیگر میتوان از ظروف پلاستیکی و شیشهای استفاده کرد.
ظروف نگهداری از ماست
از آنجایی که ماست هم مقدار کمی اسید در ترکیبات خود دارد نمیتوان برای نگهداریاش از ظروف استیل استفاده کرد، به همین دلیل باید از ظروف سفالی و یا پلاستیکی و یا روی استفاده کنید.
استفاده از ظروف سفالی برای ماست به این دلیل که آب اضافهی ماست را میکشد و طعم و کیفیت آن را از بین نمیبرد میتواند یکی از بهترین ظروف برای نگهداری و فریزری برای نگهداری ماست در یخچال باشد.
ظروف نگهداری از تخممرغ و سس مایونز
وجود تخم مرغ و مواد غذایی حاوی تخم مرغ شامل سس مایونز و یا املت در ظرف پلاستیکی باعث ایجاد مسمومیت غذایی میشود در نتیجه از نگهداری این خوراکیها در ظروف پلاستیکی پرهیز کنید.
سخن پایانی
برای نگهداری مواد غذایی در یخچال و فریزر باید به جنس ظرف مورد نظر خود دقت کنید. این نکته را در نظر داشته باشید که سلامتی شما در گرو رعایت نکات این چنینی خواهد بود.